15. 9. 2024
Miroslav Uďan
Angel investor

Jak jsem se stal svým pánem

Jak jsem se stal svým pánem

Podnikání mi obrátilo život naruby. Přineslo mi nejen finanční nezávislost, ale především obrovskou osobní a pracovní svobodu, kterou jsem nikdy nezažil jako zaměstnanec.

Sdílet

Ano, podnikání není pro každého a rozhodně to není cesta bez překážek. Ale pokud jsi někdy byť jen v koutku duše pocítil touhu se do toho vrhnout, můj názor je jasný: jdi do toho!

Někdy je potřeba sebrat odvahu a vrhnout se do neznáma. Možná to nevyjde, ale aspoň si budeš moci s hrdostí říct: “Hele a co, aspoň jsem to zkusil!” A to za to stojí.

Právě pro takové odvážné duše jsem vytvořil web SvýmPánem.cz. Najdete na něm mé zkušenosti a rady, které jsem během 14 let podnikání nasbíral. Zdarma, bez reklam a skrytých úmyslů – jen můj osobní a upřímný pohled do světa podnikání a snaha předat mé zkušenosti dál.

SvymPanem.cz
61-upnc5cbl._ac_ul600_sr600,600_

Na webu najdete spoustu (doufám) užitečných tipů. Ať už jde o to, jak si vybrat správného parťáka do firmy nebo jak si s ním nastavit jasná pravidla spolupráce. Podělím se také o rady, na co se zaměřit při budování produktu, jak najít ty správné zaměstnance (a jak se rozloučit s těmi nesprávnými!). Nechybí ani témata jako marketing, prodej, právní aspekty podnikání či jak zvládnout růst firmy a udržet si vnitřní pohodu.

Jsou to moje osobní a subjektivní zkušenosti, takže je logické, že jiní lidé mohou mít jiné rady a doporučení. Ale věřím, že začínající i pokročilejší podnikatelé si zde mohou najít něco, co jim pomůže a dodá inspiraci, nebo zvětší rozhled.

Mrzí mě, že když jsem začínal, podobný web neexistoval… tak snad to teď pomůže někomu jinému!

Sdílet
Miroslav Uďan
V roce 2009 jsem založil firmu Shoptet a byl jejím CEO až do roku 2021. Během mého vedení se stala hegemonem v poskytování e-shopů v Čechách a na Slovensku. Po úspěšném exitu jsem se stal angel investorem a nyní pomáhám novým startupům dosáhnout jejich cílů a snů.